ENESE MUUTMISE KESKUS

kirjutas keegi | reede, juuli 16, 2010 | | 0 märkust »

käisime Erkiga ükspäev vaatamas seda hoonet, mis mul silma hakkas. Järvel, Energia tänaval. osa majast oli ortopeediliste jalatsite valmistamise firma käes, osa tundus tühi.
ma ei ole selline, et oskan kohe kõik asjad ära rääkida, et milleks ja kuidas. olime rannas ja ma proovisin seda MUUTUMISMAJA sõna Erkile lahti rääkida. et selline idee ujus kuidagi välja nagu jäämäe tipp ja tahaks nagu süvitsi uurida, mis seal on kõike mida avastada.
hiljuti suhtlesin ühe Capoeirat praktiseeriva kutiga, kes tegi tagurpidi saltosid ja keegi veel kõndis seal käte peal. ja siis mingi päev hiljem helistas Neeme ja rääkisime pikalt oma praktikatest ja ta nagu mainis, et sellist puhtalt füüsilisi asju teeb ka, nagu käte peal seis... ja sellised impulsid mul inimestega kokkupuutest ja see käte peal kõndimise teema mul kunagi jäigi pooleli ja nüüd selle kõige mõjul alustasin taas.
see lainega kaasaminek sobib mulle.
ja siis rääkisin Erkile loo Bates'i ooteruumist, mida kunagi Andres mulle vaimustunult kirjeldas.
Bates'i meetod tähendab oma nägemise loomulikul teel taastamist. Andres aastaid tagasi lõpetas Bates'i mõjul oma prillide kandmise ja tal olid päris jämedad klaasid.
ja seal Bates'i ooteruumil oli oma fantastiline mõju. inimesed tegid oma kodudes silmadele harjutusi ja palmingut. aga siis hakati avastama, et Bates'i kabineti eesruumis toimivad need harjutused tuntavalt mõjusamalt. inimesed käisid lihtsalt sealt korra päevas läbi. mitte et vastuvõtule saada, vaid et saada kätte see ooteruumi doos.
sarnane efekt oli meil Tensegrity praktika ruumiga küberis. me olime seal aastaid sooritusi teinud ja seal oli häälestus. sa läksid sinna ja sa olid juba õiges häälestuses.
Tensegritys nimetatkse seda grupiefektiks, aga seda ei saa ainult grupiga seostada.
loomulikult saab ka ainult grupiga seostada -- sa lähed teistega ühte häälestusse. resoneerud nendega.
Tensegrity seeriad on väga erineva häälestusega, väga erineva taotlusega. aga kui sa oled teistega ühes laines, kui sa suudad oma sisedialoogi peatada, siis on loomulikult grupis praktiseerimine tõhus.
aga siiski on sul juba sinna ruumi jõudes eelnev häälestus. valmisolek oma häälestust muutma hakata. sest me taotleme seda maailma. nagu surmatrotsija hoidis alal oma maailma, nii genereerime me kõik koos seda maailma siin.
siis miks me peame seda looma mõttetuks? tühiloksuvaks?
miks ei võiks selles maailmas olla sellised kohad, kust me saame uusi võnkeid, kogeme teistes ideedes kõlavaid inimesi?
me oskame teiste meelelaadile häälestuda.
oskame väga.
ja siis seda alal hoida.

siis tuligi see maja otsimise idee. algul kirjutasin selle pikalt üles: praktikate vahendamise maja.
sest mõtlesin, kui paljud inimesed teevad erinevaid praktikaid. oma suletud ringides, oma avaras, aga ikkagi suletud vaates. aga teistelt oleks õppida nende häälestuselt. teised võiksid saada inspiratsiooni.
et on üks maja, kuhu tulevad inimesed, kes tahavad ennast muuta.
kus on enda muutmise meelelaad imbunud sügavale kividesse.
kus sa kõlad. kus sa tunned end õiges asjas olevaks.


- - -
mul oli see lugu siin paar päeva tagasi üles pandud. ja siis täna hakkasin syytekyynalde blogis üht teemat otsima ja oma üllatuseks avastasin, et analoogsest asjast olen juba kirjutanud. aga hoopis teise nurga alt.

ja selle teise nurga alt ma nüüd juba tegutsen.
hämmastav olukord hetkel -- nii paljud asjad jooksevad korraga kokku.

nii kaunis :)

0 märkust

Postita kommentaar